Du som söker hjälp

Återhämtningsterapi

Du som söker hjälp

För dig som är utmattad, stressad eller har varit med om ett trauma kan Återhämtningsterapi vara rätt behandlingsform för dig. I terapisamtalen får du stöd och vägledning samtidigt som terapeuten kan erbjuda dig nya perspektiv och verktyg. Terapeuten fokuserar dessutom på att hjälpa dig att hitta din egna väg till återhämtning och få mer balans i din vardag. Du får verktyg som kan hjälpa dig att stilla tankearbetet så att du kommer i kontakt med dig själv och kan ta beslut baserat på ditt hjärta och din intuition. Det är också viktigt att förstå orsaken till din utmattning eller stress. Som ett resultat av detta kan du hitta en ny, mer hållbar väg framåt.

Vi Diplomerade Återhämtningsterapeuter erbjuder personliga samtal. Förutom detta erbjuder en del av oss kurser, gruppterapi eller återhämtningsprogram. Våra tjänster bygger på en långsiktig metod och samtliga av oss har slutfört utbildningen SLH Diplomerad Återhämtningsterapeut hos Soulful Living.  

Det finns Diplomerade Återhämtningsterapeuter på en rad olika orter i Sverige och många terapeuter erbjuder dessutom behandling online. Vi har alltid tystnadsplikt och arbetar  i enlighet med socialstyrelsen och terapeutförbundets riktlinjer.

Om du vill komma i kontakt med en Diplomerad Återhämtningsteraput kan du söka terapeuter på denna sida. Nedan kan du läsa mer om hur behandlingen går till.

Hur Återhämtningsterapi går till

Återhämtningsterapi - Landa och släpp taget

Landa och släpp taget

Det första steget i Återhämtningsterapin är att landa och släppa taget. Du får hjälp att landa i nuet på det sätt som passar dig. Förutom detta kan du också erbjudas olika verktyg eller övningar som hjälper dig att stilla dina tankar.

Återhämtningsterapi - Stanna upp och lära känna sig själv

Att se på sig själv

I den andra fasen får du stanna upp och se på dig själv. Det är vanligt att vi behöver lära känna oss själva på nytt efter utmattning, kris eller trauma. Återhämtningsterapeuten erbjuder perspektiv och stöd som hjälper dig med detta.

Återhämtningsterapi - Finna en väg framåt

Finna en väg framåt

När du kommit en bit i din återhämtning är det dags att finna en ny väg framåt. Du får hjälp att komma i kontakt med dig själv så att du lättare att ta beslut baserat på ditt hjärta och din intuition. I Återhämtningsterapi är denna del väldigt viktig för att inte riskera att hamna i utmattning igen.